Activiteiten ter gelegenheid van 50 jaar WMG (1973-2023)

Omdat de WMG dit jaar 50 jaar bestaat, organiseren we het hele jaar door bijzondere activiteiten voor onze leden en belangstellenden.


Vogelexcursie voor beginners
Het vroege voorjaar is een mooie tijd om overwinterende watervogels te zien. Er kunnen dan wel 10 soorten eenden worden waargenomen. Niet alleen eenden die van waterplanten en insecten leven, maar ook eenden die duiken naar schelpen zoals de kuifeend of die zelfs jagen op flinke vissen zoals de grote zaagbek. In de vele wateren die de Ooijpolder rijk is kun je ze tegenkomen. De een nog mooier dan de ander. Daarnaast zijn er nog de ganzen en tal van andere watervogels. Het zal niet verbazen dat roofvogels hier ook een goed gedekte tafel vinden.
Wilt u met eigen ogen kennis maken met de rijke vogelwereld van de Ooijpolder, schrijf u dan in voor de vogelexcursie van zondag 12 maart. We verzamelen om 09.30 u op het parkeerterrein bij de Thornse molen, Thornsestraat 20. U komt met de fiets of neemt die mee. Vanaf het startpunt fietsen we in groepjes van 10 personen naar de mooie vogelplekken. Rond 12.30 u zijn we weer terug.
Wilt u van tevoren al kennis maken met de vogels van de Ooijpolder, dan kunt u vrijdagavond 10 maart een lezing bezoeken in Groesbeek. Aan de hand van zelf gemaakte foto’s laat Henny Brinkhof zien wat er in de Ooijpolder allemaal te beleven is. U moet zich wel opgeven voor de excursie, want vol is vol. Ook voor de lezing moet u zich opgeven. Deelname is gratis. Meer info bij Henny Brinkhof, tel. 024 3974221. Om u op te geven stuurt u een email naar: vogels@wmg-groesbeek.nl