LBG-wandeling Dekkerswald

Van de wandeling van 27 oktober 2013 is een boekje gemaakt waarin de geschiedenis van 100 jaar Dekkerswald uitgebreid aan bod komt. U kunt het boekje hier bekijken (pdf, webversie of printen (pdf printversie: dubbelzijdig printen op A4 en dubbelvouwen tot boekje op A5 formaat).

Landschapsbeheer Groesbeek

Bekijk onze facebook-pagina voor het laatste nieuws, aankondigingen, verslagen en foto's van activiteiten: Volg Landschapsbeheer Groesbeek op facebook, met het laatste nieuws


Jaarprogramma LBG 2020

AFGELAST Nestkasten maken tijdens NLdoet 2020
Op zaterdag 14 maart is er weer de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet van het Oranjefonds. Op heel veel plaatsen gaan vrijwilligers aan de slag om iets extra’s te doen voor bijv. natuur en landschap. In Groesbeek worden dit jaar nestkasten gemaakt. Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) gaat ter plekke op de Galgenhei nestkasten voor diverse vogelsoorten maken en ophangen. Een vogelvriendelijke omgeving helpt in de strijd tegen de eikenprocessierups die voor omwonenden en bezoekers een bron van overlast vormt. Er wordt gewerkt van 9 tot 12 uur met halverwege een pauzemoment. Voor koffie/thee en iets lekkers zal de organisatie zorg dragen. Het is handig als je zelf een hamer, nijptang, handzaag of zo mee kunt nemen en eventueel een accuschroefmachine. Wil je deelnemen, geef je dan op via de website van NLdoet. Voor meer info kun je bellen met Paul Leenders, tel. 024-3972405.


Over LBG: Handen uit de mouwen
Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) is de afdeling binnen de Werkgroep Milieubeheer Berg en Dal waarin vooral practisch werk wordt verricht op het gebied van onderhoud en beheer van het landschap. Een keer per maand, op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur steken de vrijwilligers de handen uit de mouwen. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het snoeien van struweel, het knotten van bomen, het plaggen van bermen en maaien en hooien op die plaatsen waar geen landbouwmachines kunnen komen. Jaarlijks in november doet LBG mee aan de Landelijke Natuurwerkdag.
Verder organiseert LBG landschapswandelingen door steeds weer een ander deel van de gemeente. Ook worden er in de winterperiode informatieavonden gehouden over een bepaald onderwerp uit de natuur.Wilt u meedoen?
Natuurliefhebbers die graag aan de slag gaan voor het Groesbeekse landschap zijn van harte welkom in de werkgroep Landschapsbeheer Groesbeek (LBG).
Contactpersonen zijn:
Peter Pouwels, tel 024 3974266, p.pouwels@t-mobilethuis.nl
Paul Leenders, tel 024 3972405 (informatieavonden).
Ook kunt u bij hen terecht voor het aanvragen van een wandeling op verzoek. Voor de organisatie daarvan wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Gijs Looijen (vrijwillig landschapsbeheer), gijslooijen@gmail.com